Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πρώτη φορά

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό εδώ το bloggaki.Καλή μου αρχή λοιπόν.Από μέρες σκεπτόμουν από που να ξεκινήσω και τι να πρωτογράψω.Δεν σας κρύβω μάλιστα ένα άγχος όπως και να 'χει το έχω λιγουλάκι.Μετά από λίγο και εκεί που καβούρδιζα το σιμιγδάλι για το χαλβά,προσγειώθηκα απότομα στην πραγματικότητα,Μαρία εκτός από τη μάνα σου δεν υπάρχει κάποιος άλλος να σε διαβάσει.

Χαλάρωσε.. και είπα να τα πάρω από την αρχή όπως ακριβώς έγιναν.Σε όποιον εκεί έξω λοιπόν με ακούει σήμερα γράφω....Όλα ξεκίνησαν αρχές Δεκεμβρίου μια περίοδο πολύ δύσκολη,ήμουν στην τελική ευθεία ένα βήμα πριν την ουρά του ΟΑΕΔ.Μια καριέρα που μετρούσε δεκαπέντε χρόνια ζωής έφτανε στο τέλος.Να σημειώσω πως και ο Κώστας (ανδρούλης μου) ένα μήνα νωρίτερα από εμένα είχε χάσει και αυτός τη δουλειά του.Ευτυχώς όμως αμέσως μετά εκείνος τακτοποιήθηκε κάπου αλλού.Ξέρω ότι δεν περιγράφω μια κατάσταση μοναδική και αποκλειστική αλλά μια περίπτωση "κλασσικά εικονογραφημένα" της εποχής.Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι έχασα τη δουλειά μου αλλά σε αυτά που είχα ζήσει,υποστεί,αισθανθεί τους τελευταίους μήνες.Ένα καθημερινό σκοτσέζικο ντους,το μενού είχε από όλα ανασφάλεια,άγχος,εκβιασμούς,απολύσεις (μέχρι να 'ρθει η σειρά σου) αλλά αυτό που με στιγμάτισε περισσότερο από όλα ήταν η προδοσία.Γενικά λέγεται ότι η φιλία είναι δύσκολο  στο χώρο της εργασίας  να αναπτυχθεί δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος,δόγμα του οποίου ήμουν και εγώ οπαδός.Φαρμακευτικός αντιπρόσωπος (ιατρικός επισκέπτης) η δουλειά αυτή είναι δύσκολη και επίπονη,θέλει  τέχνη η πώληση, ψυχοφθόρα και ενώ κάθε μέρα συναναστρέφεσαι με τόσο κόσμο η δουλειά είναι μοναχική.
Σε αυτή μου τη διαδρομή είδα πολλά γέλασα,έκλαψα,απογοητεύτηκα,έπεσα,σηκώθηκα,νίκησα,με νίκησαν,πέτυχα και απέτυχα,χειρίστηκα και με χειρίστηκαν,πήρα γνώση και όταν ήρθε η σειρά μου έδωσα γνώση.Στην τελευταία πράξη όταν κατάλαβα πως την χαριστική βολή για την απόλυση του Κώστα την έδωσε ο άνθρωπος που επί σειρά ετών λεγόταν φίλη συνάδελφος,η μία έφτυνε και η άλλη έγλυφε κατά τη λαϊκή ρήση,χάθηκα στη κυριολεξία χάθηκα στο χρόνο.Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο με μαεστρία και τακτική.Με όσες δυνάμεις μου είχαν απομείνει σήκωσα το ανάστημα μου και είπα τα πράγματα με το όνομα τους και ζήτησα την απόλυση μου.Κοιτάζω πίσω μου και δεν μετανιώνω για τίποτα, τη φιλία την πίστεψα μέχρι το τέλος προφανώς εκείνη όχι και λυπάμαι για εκείνη.Δεν είμαι ρομαντική είμαι ρεαλίστρια και δεν μπορώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου που αφέθηκα στη φιλία.
Αρκετά όμως με αυτά η ζωή προχωράει και κάπου εκεί στο Δεκέμβρη νομίζω είχα μείνει α! ναι βεβαία όταν όλα ξεκίνησαν από μια αναζήτηση για χριστουγεννιάτικους στολισμούς και με ένα κλικ έπεσα πάνω στο σπιτάκι της Ελπίδας http://twoboysandhope.blogspot.gr/ τι είναι αυτό είπα;και από εκεί στα ανθομελάκια http://anthomeli.blogspot.gr/ ,στη ταλιμπανούλα http://talibanoulla.blogspot.gr/ ,στους Κapa http://kapaworld.blogspot.gr/ ,στη Λίτσα http://fraulitsahttp://fraulitsasworld.blogspot.gr/, και τόσα άλλα.Συγχωρέστε με αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτός ο κόσμος η γειτονιά.Δεν ήξερα ότι μπορείς να μιλήσεις και να μοιραστείς την καθημερινότητα σου τα ενδιαφέροντα σου,να κάνεις φιλίες με ανθρώπους που δεν θα γνώριζες ποτέ.Άνοιξα και εγώ το σπίτι μου και θα χαρώ πολύ να με γνωρίσετε και να σας γνωρίσω.Επιτρέψτε μου να αφιερώσω την πρώτη ανάρτηση στους συναδέλφους ιατρικούς επισκέπτες εντός και εκτός χώρου,είμαστε πολύ απολυμένοι,και στην Ελπίδα που έπεσε στο δρόμο μου και δεν το ξέρει.!!

18 σχόλια:

  1. Καλωσώρισες λοιπόν στην γειτονιά μας !!
    Καλή αρχή, θα έρχομαι συχνά εδώ.....
    Φιλιά και καλή δύναμη σε όλους μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Βικούλα ευχαριστώ για τη βοήθεια σου να στήσω το bloggaki μου!

      Διαγραφή
    2. Τπτ να εχεις ενα ομορφο και δημιουργικο ξεκινημα...

      Διαγραφή
  3. Καλώς όρισες στη γειτονιά Μαρία μου!!! Θα περνάω να τα λέμε..και το σπίτι μου είναι ανοιχτό και για σένα!! Καλή αρχή!! Και ευχαριστώ πάρα πολύ για την αφιέρωση!! Σου στέλνω πολλά φιλιά και μπόλικη αισιοδοξία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίδα ευχαριστώ που ήρθες να με επισκεφθείς και για τις όμορφες ευχές που έφερες μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή αρχή! Χαιρόμαστε πολύ που ήμαστε από τα πρώτα blog που ανακάλυψες. Κάποτε κι εμείς βρισκόμασταν στη θέση σου! Θα τα λέμε ανθομελάκι!
    Kathy & Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ..ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ... ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.. ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.. ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΦΤΩΧΙΚΟ ΜΟΥ & ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙς ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ..ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΛΑ ΣΟΥ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα δελφινάκι δεν μπορεί ποτέ να μένει σε φτωχικό!ευχαριστώ πολύ για τις θερμές ευχές σου!θα περνάω από το σπιτάκι σου να τα λέμε!

      Διαγραφή
    2. κι εγώ ευχαριστώ για όλα.. ευχαριστώ που θα περνάς απο το σπιτάκι μου , το ίδιο θα κα΄νω και γω θα περνώ από το σπιτάκι σου να τα λέμε

      αν θελεις , φεύγεις αυτο το βασανο τη λεξη επαληθευσης απο τα σχολια; προσωπικα εγω το βαριεμαι καθε φορα να την γραφω :)
      ευχαριστώ

      Διαγραφή
  7. Μαρία μου, διάβασα όλη την ανάρτηση σου και μου θύμισε πολύ όταν ξεκίνησα το δικό μου blog. Έχω να το λέω κάθε μέρα και το σκέφτομαι ότι ποτέ δεν θα περίμενα άγνωστοι άνθρωποι να είναι τόσο φιλόξενοι και τόσο δοτικοί όπως σε αυτήν εδώ την γειτονιά! Ειλικρινά συναναστρέφομαι με τόσο κόσμο χρόνια, έχω ζήσει απογοητεύσεις, ζήλιες αλλά και χαρές . Όμως τα συναισθήματα που παίρνω από τους ανθρώπους της μπλοκογειτονιάς μου είναι απίστευτα!Και να ξέρεις κάτι κανείς δεν πάει χαμένος όταν πραγματικά αξίζει και έχει καλή καρδιά και όταν πιάσεις πάτο δεν πάει παρακάτω μετά έρχεται η άνοδο.Το χω ζήσει το ξέρω και παρόλες τις δυσκολίες οραματίζομαι με ελπίδα για να στηρίξω όσους αγαπώ! Πωπω σε ζάλησα χιχιχι (είμαι η γνωστή πολυλογού της γειτονιάς χαχαχα) φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες να εκφράσεις λόγια καρδιάς και συμπαράστασης,χαίρομαι που πέρασες από το σπιτάκι μου και να ξέρεις ότι ο επικοινωνιακός άνθρωπος σε καμιά περίπτωση δεν λέγεται πολυλογάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσα! Να 'μαι κι εγώ! Το Κατερινάκι από πάνω φημίζεται πως είναι η πολυλογού μας (με την καλή έννοια!), εγώ φημίζομαι πως... ξεσκονίζω και πιο παλιές αναρτήσεις στα blogs που συναντώ!!!
    Αυτό έκανα και εδώ!!!
    Διάβασα όλα όσα έχεις γράψει (και δημιουργήσει) μέχρι στιγμής και έχω να σου πω ένα μεγάλο και ειλικρινές μπράβο!!!
    Κάνεις υπέροχη δουλειά και μου άρεσαν πολύ-πολύ οι δημιουργίες σου!!!
    Συνέχισε έτσι!!!
    Καλώς βρεθήκαμε!!!
    Γιάννα (& Γιάννης)
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλώς την ή μάλλον καλώς τους, μπράβο κοπέλα μου χαράς το κουράγιο σου που έκατσες και έκανες αυτή τη δουλειά....αλλά από την αλλή αν δεν σου άρεσε να ξεσκονίζεις τώρα δεν θα είχαμε βρεθεί!!!! Σε ευχαριστώ πολύ που με ξεσκόνισες!!! ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια μου δίνουν μεγάλη χαρά και καλώς βρεθήκαμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία χαίρομαι που σε γνωρίζω κι εγω καινουργια στην απεραντη μπλογκογειτονιά, σε λίγο δεν θα προλαβαίνεις να διαβάζεις , να γράφεις και μάλλον μόνο εδώ θα πίνεις καφέ, τράβα μπρός όλες το ίδιο κάνουμε, φιλιά Μαίρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έχεις δίκιο Μαίρη,η αλήθεια είναι ότι η γειτονιά είναι απέραντη,όσο για τα παλιά τα αφήνω πίσω μου και προχωράω, σε ευχαριστώ που ήρθες,φιλιά και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή